Chris MacDonald

Tirsdag den 26. april var vi samlet over 200 Aktive Kvinder, for at høre Chris MacDonald ”Ingen ko på isen? Fra træls til trivsel… eller…

Chris startede med at advare os, ” Jeg bliver let ivrig” med et amerikansk accent. Det var måske lidt underdrevet, for i sin iver for at vi skulle forstå hans ”Budskab” sprang han fra den ene del af scenen til den anden. Brugte alt hvad han havde, for at holde fokus. Hans budskab kom både til udtryk med lyd og ord og mimik.

Chris MacDonald er uddannet som biolog i Seattle i USA, hvor han stammer fra. Hans studier gik i retningen menneskers fysiologi, viden om mennesker på latin: Homo Sapiens.

Chris har været i behandling for angst og depression. I den forbindelse manglede han et udtryk på amerikansk. Det fandt han i DK, ”lige til at lukke op og s…. i” som ifølge Chris er et symptom mellem negativ og nogenlunde.

Vi mennesker har et biologisk behov for ”input” Der sker en masse psykiske ting i øverste etage. Vores ”frontallap” er vores hardware, en meget vigtig del af hjernen, som kun vejer 400 gram. Når vi bliver påvirket af andre mennesker, tv, internet og mobil m.m. Så hvad er normal funktion eller dysfunktion. Bekymringer er normal, hvis man kan bruge det konstruktivt. Taknemlighed er også en god ting, vær glad for det du har. En tidsrejse tilbage i tankerne, kan måske bruges i fremtiden.

Være i nuet, fokusere kan være svært. F.eks. mobilen tager meget af vores tid, så vi misser nærvær med vores nærmeste. Da mobilen i dag ikke bare er en tlf. har den pludselig taget over, og vi skal forholde os til mange ting. Søvn kan være et problem, alt for meget at tænke på, så en løsning kan være at slukke mobilen, internet og tv´et 2 timer før sengetid. Unge har f.eks. behov for 9 timers søvn, for at opretholde, en normal funktion i løbet af dagen. Chris siger: ” Mange unge er så trætte, at de ikke kan trække bukserne op.”

Chris mener at danskerne er lykkelige, fordi de har den rigtige formel på lykke.  = Forventninger minus Realistisk = lykke.

”Alt med måde” er også et DK udtryk. Vi kunne måske bruge det, når vi nu ved at kroppen kun har godt af 50 gram sukker pr. dag. Forskere anbefaler også 30 min. tv tid pr. dag, de går ikke op i om det er realistisk. Vi kunne måske bruge tiden på at være mere obs. på andre mennesker. Vi har behov for nærvær og være sociale, i forhold til trivsel.

Chris anbefaler 4 min. mental træning, vejrtræknings øvelse om dagen og motion.

Ref. Maja

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 09:10

Hej
Jeg vil meget gerne deltage i foredraget med Leonora Christina Skov den 11. april. Kan jeg købe to billetter?
Venlig hilsen
Birgit Cornelius Nielsen

...
I går | 13:36


Jeg vil gerne tilmeldes Blomst & Gren d.13marts

Ligeledes tilmeldes til Leonora Christina Skov d.11april +1gæst

Mvh.Edith Bæk

...
14.02 | 18:32

Hej,
Jeg vil gerne tilmelde mig til Blomst og gren arrangementet.
Mvh Anne Marie Nøkleby

...
07.02 | 13:53

Hej
Karen Papsø, Karen Haugaard, Conny Hansen og Gerda Jensen, vil gerne meldes til blomster arrangementet d.13.3. I balle forsamlingshus
Mvh.
Gerda Jensen

...
Du kan lide denne side