Galleri Galschiøt

Udflugt til ”Galleri Galschiøt” og frokost på Fjeldsted Skov Kro. 

Torsdag den 26. maj kører Aktive Kvinder Silkeborg på udflugt til ”Galleri Galschiøt” og frokost på Fjeldsted Skov Kro. 122 forventningsfulde kvinder og nogle få mænd, finder straks en plads, i en af de to busser. Sponsor frugt fra Kvickly til vores hjemtur, kom også med. Som sædvanlig har Sørens Rejser udstyret busserne med nogle dygtige chaufører, en behagelig køretur er det halve af en udflugt.

På Fjeldsted Skov Kro, som har været familieejet i generationer, fik vi en pragtfuld lækker, velsmagende og flot anrettet frokostbuffet. Noget for enhver smag. Bag den smukt vedligeholdte kro, går der får, geder og grise. Der er også en sø med karper og guldfisk. Midt i søen er en ø, med et lille andehus. Mellem indhegningerne, husene og søen snor der sig en grusvej, i kanten af skoven tager grisene sig en lur. Næsten ikke til at løsrive sig fra, men vi må jo videre til dagens store begivenhed.

Alle stiger i busserne igen og kører ca. 30 min til ”Galleri Galschiøt”. Selv om det sidste stykke vej nærmest er en smal sti, stiger vi af bussen kun 50 meter fra billedhugger Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Straks mødes vi af store og mindre skulpturer fra mange af Galschiøts kunstinstallationer, der har været udstillet over hele verden. Vi bliver straks budt indenfor til en kop kaffe. Det er som at træde ind i en anden verden. Over alt er der nye og gamle skulpturer, fra de mindste smykker og op til 8 meter høje skulpturer. Kunstinstallationer, der er i gang med at blive bygget op i voks, for senere at blive støbt i bronze eller kobber på stedets eget støberi.

På vores rundvisning mødte vi ”I Guds navn” som er en helt ung teenagepige, som bærer katastrofale konsekvenser af forbuddet mod prævention. Den blev lanceret på den internationale AIDS-dag 2006. Vi mødte ”Flygtningene” som siden 2010, har sejlet rundt i en gammel fiskekutter. Til landets havne også i Europa. Vi mødte også ”Min Indre Svinehund” er et dyr med de laveste instinkter, der vokser, når mennesker udsættes for vold og fornedrelse. Vi mødte ”Justitia” Den fede kvinde holder en vægt som symbol på retfærdigheden, der udarter til selvretfærdighed. Det understreges af, at hun lukker øjnene og udtaler: ”Jeg sidder på ryggen af en mand. Han er ved at segne under min byrde. Jeg vil gøre alt for at hjælpe ham, undtagen at træde ned fra hans ryg.” Vi så ”Hjemløse” se billederne… med meget mere kunst.

Efter rundvisningen fik vi et glas vin og Jens Galschiøt fortalte om sit liv som kunstner. Hvordan han synliggør verdens urimeligheder og tabuer og tvinger beskuerne til en aktiv stillingtagen. Hans kunstneriske happeninger berører alle som er vidende til dem, og hele det kunstneriske værk handler netop om at have noget på hjertet.

Med hovedet fyldte af indtryk, kørte vi mod Silkeborg. Men stoppede dog på en resteplads for at få et stykke frugt, som Kvickly havde været så venlig at sponsorere.

Sidste tur inden sommerferien, så god sommer til alle.

Ref. Maja

 

På vej!
På vej i dobbeltdækker.
Frokosten venter!
Lækker buffet.
Værten fortæller.
Plads til alle.
Venter på frokosten.
Ankomst til Galleri Galschiøt.
Justitia
"Støberen" fortæller om støbningen.
Et eksempel på støbning.
De hjemløse.
Zinkbadet.
Jens Galschiøt fortæller.
Der lyttes over et glas vin.
Der lyttes.
Kunstværk.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Ula Wolfsen | Svar 18.07.2016 14.18

En rigtig dejlig dag og nogle fantastiske billeder, som fortæller alt.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 09:10

Hej
Jeg vil meget gerne deltage i foredraget med Leonora Christina Skov den 11. april. Kan jeg købe to billetter?
Venlig hilsen
Birgit Cornelius Nielsen

...
I går | 13:36


Jeg vil gerne tilmeldes Blomst & Gren d.13marts

Ligeledes tilmeldes til Leonora Christina Skov d.11april +1gæst

Mvh.Edith Bæk

...
14.02 | 18:32

Hej,
Jeg vil gerne tilmelde mig til Blomst og gren arrangementet.
Mvh Anne Marie Nøkleby

...
07.02 | 13:53

Hej
Karen Papsø, Karen Haugaard, Conny Hansen og Gerda Jensen, vil gerne meldes til blomster arrangementet d.13.3. I balle forsamlingshus
Mvh.
Gerda Jensen

...
Du kan lide denne side