Omtale i medierne.

TVILLINGEBRØDRENE ALFONS KENNIS (TV) OG ADRIE KENNIS - HER MED DE FØRSTE AFTRYK OG MODELLER AF TOLLUNDMANDENS HOVED - VIL OVER DE KOMMENDE MÅNEDER OPBYGGE EN SPRÆLLEVENDE VERSION AF DET ÆLDGAMLE MOSELIG. FOTO: ADAM HAFF

Midtjyllands Avis onsdag d. 11. marts

Verdenskendte specialister i rekonstruktion af fortidsmennesker skal skabe Tollundmanden til Museum Silkeborgs 70-års udstilling om det berømte moselig

ADAM HAFF

SILKEBORG Museum Silkeborg går efter det ekstraordinært spektakulære i forbindelse med museets jubilæumsudstilling om Tollundmanden, som arrangeres i anledning af, at det i år er 70 år siden, han blev fundet.

Når museet 15. august slår dørene op til udstillingen om moseliget, er det med en nyskabelse. Nemlig en opretstående silikone-figur af moseliget.

Den bygges af de hollandske tvillingebrødre Adrie og Alfons Kennis. De har skabt sig et stærkt brand som særligt dygtige skulptører af meget livagtige figurer af fortidsmennesker.

- Kennis-brødrene er helt eminente. De er verdens bedste til at lave rekonstruktioner af fortidsmennesker, og Tollundmanden fortjener kun det bedste, siger Ole Nielsen, der er museumsdirektør på Museum Silkeborg.

Adrie og Alfons Kennis er blandt andet kendt for deres genskabelse af »Ötzi the Iceman«, verdens ældste mumie, der i 1991 blev fundet i en gletcher ved den italiensk-østrigske grænse.

Samt deres syv rekonstruktioner af forskellige menneskearter - kaldet Evolutionstrappen - der pryder Museum Moesgaard.

Tirsdag var de på museet i Silkeborg for første gang, hvor de tog Tollundmanden i nærmere øjesyn. Brødrene er stolte over at have fået opgaven for Museum Silkeborg.

- Tollundmanden er ikonisk. Vi har kendt til ham, lige siden vi var unge. Det er en ære, at vi har fået denne opgave, siger Alfons Kennis.

Skulptørerne har de første aftryk af Tollundmandens hoved. Det er blot begyndelsen på en lang proces. Om fem måneder skal den 161 centimeter høje mand stå oprejst. Skulptørerne vil da have taget afsæt i det moselig, de rent faktisk har set på museet, et hav af fotos samt de videnskabelige data, der findes om ham.

Ole Nielsen fortæller, at Kennis-brødrenes Tollundmand bliver omdrejningspunktet for den kommende udstilling.

- De skaber så autentiske figurer, at jeg er sikker på, at dette værk vil give beskueren en helt ny oplevelse og indsigt i Tollundmanden, siger Ole Nielsen.

NORMALT ER DET TEGNING OG MALERI, SOM RIGMOR BAK FREDERIKSEN BESKÆFTIGER SIG MED, NÅR HUN LAVER KUNST. HUN KAN GODT LIDE AT ARBEJDE MED PAPIR, FORDI HUN FÅR MULIGHED FOR AT ARBEJDE TREDIMENSIONALT.

Midtjyllands Avis torsdag d. 27. februar

I udstillingen »Papir til Kanten« arbejder 10 silkeborgensiske kunstnere med papir fra Papirfabrikken som omdrejningspunkt

TEKST: MATHIAS MARK IVERSEN

Kunst En gang var Papirfabrikken i Silkeborg et stort centrum for produktion af de hvide sider til skrift, til tegning, til maleri. I dag produceres der ikke længere papir i bygningerne. I hvert fald ikke til masseproduktion.

Den lokale, professionelle kunstnergruppe Faktor 13 laver dog i disse dage papir på Papirmuseet. Det arbejde skal udmønte sig i udstillingen »Papir til Kanten«, hvor kunstnerne udfordrer sig selv ved at arbejde med et nyt materiale.

Samtidig passer udstillingen ind i historien om Silkeborg som papirby.

- Papir ligger i Silkeborgs dna. Byen er opstået omkring Papirfabrikken. Ved at arbejde med papir på denne måde, får vi mulighed for at kombinere det historiske med det kunstneriske, siger Rigmor Bak Frederiksen, en af kunstnerne i Faktor 13.

Fremstiller papir på fabrikken

Mens Midtjyllands Avis er på besøg denne eftermiddag står tre kvinder og arbejder på deres projekter.

Midt på gulvet står Rigmor Bak Frederiksen sammen med noget, der ligner en tredjedel af en papirhvid kegle. Hun har lavet en masse stykker papir med Papirmuseets maskiner og lagt dem på kryds og tværs på en form. Det er begyndelsen på hendes kunstprojekt »Dråbe til Jorden«.

- Jeg tænkte, at det skal vise, at vi er afhængige af vandet - også selvom vi har rigeligt af det lige nu, siger hun.

Papir har mange muligheder

Ved et af karene med papirmasse - det såkaldte pulp - står Lis Rejnert Jensen. Hun laver papir på den gammeldags facon med pulpen, der skal formes i en ramme, tørres og presses. Derefter gør hun det fugtigt igen, så hun kan arbejde med det. Hendes projekt skal blive til 16 pupper.

Hun kan godt lide at arbejde med papiret, fordi »det kan så meget«.

- Det kan føje sig, når man gør det blødt og blive stærkt igen, så man kan lave skulpturer med det, siger Lis Rejnert Jensen.

Sammen med resten af Faktor 13 kom hun på ideen om at lave denne udstilling med papiret i fokus. Og derfor kontaktede de Papirmuseet for at høre, om de var interesserede i et samarbejde. Og det var de.

Ingen i Faktor 13 er vant til at arbejde med papir på denne måde.

- Men det giver vildt mange muligheder at arbejde med papir.

- Den eneste begrænsning er, at det ligger uden for den enkelte kunstners kompetencer. Men vi skal ikke lave det ,vi plejer, hele tiden, siger Rigmor Bak Frederiksen.

Udstilles til maj

Den sidste kunstner, der er til stede på Papirmuseet denne dag er Nurith Miryam Lumer-Klabbers. Hun arbejder på projektet »Hvidvask«. Det tager udgangspunkt i to elementer. Det ene er, at der engang blev trykt pengesedler på Papirfabrikken, og det andet er alle de gange Nurith har hidset sig op over alle de milliarder, der forsvinder hele tiden.

Hvad der præcis kommer til at ske i hende værk, holder hun som en hemmelighed

Midtjyllands Avis fredag d. 28. marts.

Forfatter fortæller om at miste, finde og håbe

FORFATTER LEONORA CHRISTINA.

SILKEBORG Aktive Kvinder Silkeborg får torsdag d. 11. april besøg af forfatteren Leonora Christina Skov.

Leonora Christina Skovs foredrag, der foregår i Medborgerhuset i Silkeborg, er bygget op omkring hendes bog »Den, der lever stille«, en historie om at miste, finde og håbe.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv.

I den sammenhæng skriver hun om Christina, der vil gøre alt for at blive elsket af sine forældre. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst.

I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

 

Simi Jan har boet både i Pakistan og Afganistan, men er vendt hjem til Danmark og bor i dag i Gentofte sammen med sin familie. foto: Thomas Lekfeldt/ Ritzau Scanpix.

 Simi Jan kommer og holder foredrag d. 6. nov. i Aktive Kvinder Silkeborg.

Midtjyllands Avis fredag d. 22. marts. 

På hjemmebane i fjerne konfliktzoner.

Allerede som barn i Værebroparken følte Simi Jan en trang til at rejse ud i verden og fortælle historier. 22. marts fylder korrespondenten 40 år

JULIE STINE STERN JOHANSEN

For den tosprogede pige med pakistanske rødder blev god til at skrive og blev en af de skarpeste elever i sin klasse.

Lærerne Tom og Tove på Værebroskolen i Bagsværd spillede en afgørende rolle i forbindelse med Simi Jans sproglige og personlige udvikling. Tove inspirerede hende til at skrive og fortælle historier - og Tom inspirerede hende med billeder fra sine egne ferier til at rejse ud og opleve verden.

Allerede i folkeskolen vidste Simi Jan, at hun ville være journalist. Og det blev hun. Fredag den 22. marts fylder hun 40 år.

Simi Jan har haft nogle af de mest barske områder som sin arbejdsplads.

Hun har boet flere år i både Pakistan og Afghanistan, hvorfra hun som freelancer for forskellige medier og som journalist for TV2 har berettet om menneskers skæbner under katastrofer og krig.

I dag bor hun i Gentofte sammen med sin mand, to små børn og mor.

Moren har sin egen afdeling i hjemmet. Huset indrettede familien for få år siden, da Simi Jans mor blev alvorligt syg af kræft.

Simi Jan - der ellers netop var flyttet til Istanbul som korrespondent for TV2 Nyhederne - insisterede på at tage sig af hende og flyttede hjem.

Moren overlevede mod alle odds, og oplevelsen mindede datteren om, hvad der virkelig betyder noget i tilværelsen: hendes nærmeste.

- I Mellemøsten siger de: »I morgen er ikke en garanti«. Det bliver virkelig understreget, når man går gennem en krise, siger fødselaren.

Simi Jan boede en stor del af sin barndom i Værebroparken sammen med sine forældre og tre yngre søstre.

Forældrene blev skilt, da hun var 14 år - på morens initiativ.

Netop hendes mors historie er omdrejningspunktet for en bog, som Simi Jan arbejder på for tiden, og som hun satser på at kunne udgive til efteråret. Moren blev gift som 16-årig og kom to år efter til Danmark, og hun har ifølge sin datter levet et hårdt liv.

Om kræftdiagnosen - og baggrunden for bogen - fortæller Simi Jan:

- Pludselig fik min mor en dødsdom - og så tænkte jeg: Den vigtigste historie er hendes historie. Den overgår mange af de frygtelige historier, jeg har fortalt fra krigszonerne. Jeg er nødt til at skrive den.

Simi Jan arbejder fortsat for TV2 - nu som freelancer.

Sin fødselsdag fejrer hun i København med venner og familie. /ritzau/

Aktive Kvinder Silkeborg er den største kvindeforening i Danmark, og på generalforsamlingen blev 40 års jubilaren Inge Kristensen fejret sammen med tre 25 års jubilarer.

Midtjyllands Avis fredag d. 15. marts. 

40 år som aktiv kvinde

En 40 års jubilar og tre 25 års jubilarer blev fejret på generalforsamlingen i Aktive Kvinder Silkeborg. Det lykkedes ikke at finde en ny formand for bestyrelsen.

Ved den nyligt afholdte generalforsamling i Aktive Kvinder Silkeborg ønskede formanden siden 2013 Marianne Vinkler Lassen ikke at genopstille. Det lykkedes ikke at få valgt et emne til ny formand på generalforsamlingen, så bestyrelsen kører videre uden formand.

I de år Marianne Vinkler Lassen har været formand, har foreningen fordoblet sit medlemstal, så den i dag tæller 558. Dermed er Aktive Kvinder Silkeborg den største kvindeforening i Danmark.

Aktive Kvinder Silkeborg blev stiftet 24. februar 1930, og kan således i 2020 fejre 90 år jubilæum.

I løbet af 2018 har der været mange aktiviteter. Januar startede med et foredrag af TV-lægen Peter Qvortrup Geisling. I marts var der tur til den nye bydel på Århus Havn og besøg på Kunstmuseet Aros, her var der så god tilslutning, at der måtte fire busser afsted. I april var der foredrag med »vejrpigen« Sara Maria Franch-Mærkedahl, og i maj tog en busfuld glade kvinder (og et par enkelte mænd) på en 4 dages tur til Bornholm.

I august skulle Nyborg Destilleri (som er startet op af familien Rømer fra Silkeborg) besøges, her blev det til tre busser, også her havde der sneget sig nogle mænd med. Efter besøget i Nyborg gik turen videre til Roskilde Domkirke, hvor der var guidet rundvisning.

September stod i krimiens tegn, da der var foredrag af krimiforfatter Elsebeth Egholm.

Det blev også til to aftener med smagsprøver hos Brdr. D´s Vinhandel i Nygade.

I oktober blev lattermusklerne brugt flittigt, da der var foredrag med en rigtig mand - Lindy Aldahl.

Sidst i november mødte der 309 medlemmer op til en aften med Ulf Pilgaard, da han holdt foredraget »Mit liv som Ulf«. Året sluttede med kæmpetarteletter på Café Alrø, og derefter til guidet rundvisning på det julepyntede Herregårdsmuseum Gl. Estrup. Her måtte der seks busser af sted.

Efter generalforsamlingen ser bestyrelsen således ud:

Næstformand: Maja Søndergaard, kasserer: Elisa Bjerg Jensen, sekretær: Ketty Sindberg, bestyrelsesmedlem: Anne-Marie Wulff Nørholm, bestyrelsesmedlem: Lillian Kristensen, bestyrelsesmedlem: Jytte Overby, bestyrelsesmedlem: Bente Christensen.

På generalforsamlingen fejrede foreningen tre medlemmer, som havde 25 års jubilæum, nemlig Bente Norman, Ingelise Berntsen og Irene Sørensen - og så Inge Kristensen som har været medlem i hele 40 år. mtl

Det var for sin bog "Den, der lever stille" at hun vandt De Gyldne Laurbær. Prisen blev til hendes store overraskelse overrakt i går hos Arnold Busck i København, hvor hun netop signerede denne bog.

 

Midtjyllands Avis fredag d. 1. februar 

De Gyldne Laurbær til Leonora Christina Skov

Det var forfatteren Leonora Christina Skov, der i går løb med litteraturprisen De Gyldne Laurbær.

Modtageren af prisen bliver udvalgt af alle de danske boghandlere.

Over halvdelen af boghandlernes stemmer gik til Leonora Christina Skov, som senest har udgivet den roste roman »Den, der lever stille«. Den udkom i januar 2018.

Den selvbiografiske roman er Skovs store, litterære gennembrud. Siden den udkom, har hun holdt hundredvis af foredrag og signeret utallige bøger.

Og det var netop, mens hun signerede bøger i boghandlerkæden Arnold Busck på Købmagergade i København, at hun blev overrasket med en laurbærkrans og en stor buket blomster. /ritzau/

 

Cecilie Hother

 Midtjyllands Avis mandag d. 22. oktober

Tv-vært og tabu-bryder

Cecilie Hother bringer solskin ind i de danske stuer på selv de mest regnfulde dage, når hun giver den som vejrvært på TV2

Af STEPHANIE MICHELA LARSEN

Cecilie Hother er kendt for sine værtsroller på TV2 Vejret og i livsstilprogrammer på TV2 Fri.

I dag, mandag 22. oktober, fylder hun 40 år.

Cecilie Hother fik sin studentereksamen fra Øregård Gymnasium i Hellerup i 1998, og efterfølgende tog hun en bachelor i psykologi på Interamerican University of Puerto Rico.

Det var dog tv-branchen, der trak mest i hende, og siden 2001 har hun uddannet sig og arbejdet inden for denne verden.

Hun fandt i 2008 vej ind i danskernes stuer, da hun blev vært på TV2 Vejret. Dog havde hun en lille afstikker til DR Vejret i 2012, inden hun igen fandt tilbage til TV2 året efter.

I 2010 dukkede Cecilie op på skærmen i en helt anden rolle, end hun var vant til - nemlig som en af deltagerne ved årets »Vild Med Dans«. Hendes dansepartner var danseren Mads Vad.

Hun kunne efter programmet ikke blot kalde sig en af programmets mange deltagere, men også en af de få vindere.

Et tabu-belagt emne blev bragt på banen, da Cecilie i 2016 stod frem med hormonsygdommen PCO, som hun er ramt af.

Sygdommen kan blandt andet give uønsket skægvækst, og det er noget, Cecilie har været plaget af og flov over.

Det er dog ikke noget, der skal ties ihjel, mener værten.

- Det har været et tabu for mig og noget, jeg var decideret pinlig og flov over. Men den eneste måde, vi kan komme tabuet til livs på, er ved at tale om det, sagde Cecilie dengang i et interview med Alt for Damerne.

Cecilie har foruden sine værtsroller en masse andre bolde i luften.

Fra sit internetbaserede smykkefirma Gaia sælger hun smykker af eget design, og så driver hun en livsstilsblog.

I år har hun sammen med Freds World Green Cotton designet en børnelegetøjslinje. Legetøjet er inspireret af hendes fars fortællinger om »Stor Sky og Lille Sky«. /ritzau/

 

Midtjyllands Avis lørdag d. 4. august

Stort program fra Aktive Kvinder i Silkeborg

Programmet byder på udflugter, virksomheds- besøg og foredrag

SILKEBORG Aktive Kvinder Silkeborg er nu klar med programmet for efteråret 2018 for de 552 medlemmer, et program der rummer foredrag, trendarrangementer, virksomhedsbesøg og udflugter.

Aktiviteterne starter sidst i august med tre afgange til Nyborg Destilleri, som jo er startet op af Rømer-familien her fra Silkeborg. Der bliver rundvisning med smagsprøver og lidt lækker frokost. Derefter køres til Roskilde Domkirke, hvor der er guidet rundvisning, bl. a. skal deltagerne se dronning Margrethes gravmæle. Kaffen indtages på Café Vivaldi i Roskilde.

I september er der besøg af Danmarks krimidronning Elsebeth Egholm med foredraget »Fra Dicte til Rina«. I dette foredrag fortæller hun bl. a. om sine to mest kendte romankarakterer Dicte Svendsen og Rina.

September byder også på virksomhedsbesøg, da der er planlagt to besøg hos Brdr. D’s Vinhandel på Nygade. Der skal bl. a. smages på champagne og chokolader.

I oktober kommer humørbomben Lindy Aldahl og holder foredrag om »Lindy før og efter Rigtige Mænd«.

I november kommer Ulf Pilgaard og holder foredraget »Mit liv som Ulf«, et foredrag hvor mere end 50 års sjov, revy og teater bliver sat sammen.

I december er der hele fem afgange på juletur til Café Alrø og Gl. Estrup Herregårdsmuseum.

På Alrø serveres der tarteletter. De er på kort tid blevet landskendte pga. størrelsen. Hver tartelet vejer mindst 350 gr. Derefter går turen videre til Gl. Estrup, hvor der er guidet rundtur i de julepyntede gamle gemakker.

 

Aktive Kvinder Silkeborg besøger Roskilde Domkilde i august.

Midtjyllands Avis tirsdag den 24. april 2018

Dronning Margrethes sarkofag er færdiggjort

Der er ikke foretaget designmæssige ændringer ved dronning Margrethes gravmæle. Det står nu færdigt.

Det dyrebare gravmæle, som dronning Margrethe skal stedes til hvile under i Roskilde Domkirke, er færdiggjort. Det oplyser kongehuset i.

- Hendes Majestæt Dronningens gravmæle er nu opstillet og står i Sankt Birgittas Kapel i Roskilde Domkirke. Her vil Dronningen blive stedt til hvile ved siden af næsten 40 danske konger og dronninger fra den tidlige middelalder og frem til i dag.

Arbejdet med gravmælet har stået på siden 2003 og er blevet udført af billedhuggeren Bjørn Nørgaard.

Bjørn Nørgaard var fra projektets start i tæt dialog med regentparret om idéen og udformningen af værket, der har titlen »Sarkofag«.

Oprindeligt skulle også prins Henrik lægges til hvile i gravmælet. Men prinsen ændrede i august 2017 mening.

Da prinsen døde i februar, blev det meddelt, at prinsen i stedet ønskede sin aske spredt. Dels på havet og dels i Fredensborgs Slots private have.

Prinsens beslutning om ikke at lade sig begrave i Roskilde Domkirke har ifølge kongehuset ikke medført ændringer af dronning Margrethes sarkofag.

Gravmælets sokkel er udformet i sandsten fra Frankrig, og tre søjler, der bærer sarkofagen, er i henholdsvis dansk granit, færøsk basalt og grønlandsk marmor.

På sarkofagens søjler er elefanthoveder støbt i sølv.

Selve sarkofagen er i støbt glas, og i et hulrum i glasset er der på indersiden sandblæst to liggende figurer, der repræsenterer dronningen og prins Henrik.

På toppen findes allegorier, heraldik og symboler i forgyldt bronze. Dronningen vil blive stedt til hvile i en krypt under gravmælet.

Kopi udstilles

Gravmælet bliver først vist frem for offentligheden efter dronningens død.

Derfor er der udfærdiget en tildækning, som giver domkirkens besøgende mulighed for at besøge kapellet, selvom gravmælet er opsat.

Både gravmælet og tildækningen er udfærdiget af Bjørn Nørgaard, og en 1:10 kopi af gravmælet er udstillet i Roskilde Domkirke.

Arbejdet og omkostningerne med gravmælet er holdt indenfor Folketingets fastsatte bevilling på finansloven. Roskilde Domkirke har siden 1400-tallet fungeret som gravsted for den danske kongeslægt. Gravmælet indskriver sig i en lang tradition for at opføre et eftermæle i Roskilde Domkirke for regentens liv og gerning. /ritzau/

Aktive Kvinder Silkeborg besøger stedet i august 2018.

 

Midtjyllands Avis tirsdag den 30. januar 2018

Silkeborg-familie producerer økologisk whisky - og sodavand

Nyborg Destilleri er åbnet i et tidligere DSB-togværksted på havnen i den fynske by. Silkeborg-familien Rømer står bag.

JAKOB MUNK SCHMIDT

FAMILIEN RØMER HAR PRODUCERET NATURFRISK-SODAVAND PÅ FYN SIDEN 1997. SILKEBORG/NYBORG/KNEBEL Det begyndte for 40 år siden i Nygade med helsekostforretningen Heksekosten, og siden har Silkeborg-familien Rømer løbende udviklet på forretningen og foretaget investeringer i takt med, at nye idéer og muligheder opstod. Udover den lokale helsekostforretning, som Signe Rømer står i spidsen for, handler det i dag om øl, sodavand, whisky samt tursejlads på Fyn, delikatesser på Mols samt grossistforretningen i Silkeborg med distribution af varer til danske helsekostbutikker. Alt sammen økologisk. Mand med whisky-erfaring Økologien er fællesnævner for de ting, man beskæftiger sig med hos Niels Rømer og co., og som seneste nye tiltag åbnede i sommeren 2017 Nyborg Destilleri på havnen i byen ved Storebælt. Helt tilbage i 2011 opstod idéen hos far og søn Niels og Nicolai Rømer med at tilføre nyt liv til en rå, nedlagt DSB-ejendom, der i 125 år havde fungeret som tog-værksted. De købte ejendommen, og fra 2012-2017 foregik arbejdet med at forvandle bygningen. 10. juni sidste år åbnede så Nyborg Destilleri med destilleri for whisky, rom, gin, snaps og brændevin. Derudover byder stedet på gourmetrestaurant, café og butik - med egen økologisk spiritus samt produkter fra et par af Rømer-familiens øvrige forretninger: Ørbæk Bryggeri og Mols Organic. Kim Møller-Elshøj er ansat som blender i Nyborg Destilleri. Han har årelang whisky-erfaring, og et par af destilleriets egne produkter er Ardor - isle of Fionia-whisky og Huracán-rom. For selskaber er det muligt at booke rundvisning på stedet, og i huset findes blandt andet et 60 ton tungt damplokomotiv fra 1906. Niels Rømer købte lokomotivet, fordi han syntes, det passede godt ind, når nu det var tidligere tog-værksted. Sejlklar skonnert En helt anden type Rømer-oplevelse i det fynske kan være en sejltur med træskibet Fionia. Den del udspringer af, at Niels Rømer tilbage i 2012 så en annonce i avisen med tvangsauktion over en gammel skonnert, som lå på værft i Hvide Sande. Han og Signe kørte hjemmefra Hinge vil Vestkysten for at tjekke fartøjet. Det endte med en handel, og efter en gennemgribende renovering var skonnerten sejlklar med plads til 38 personer. Bryggeri-succes Skonnerten Fionia er en del af Nyborg Destilleri, men for det meste sejler fartøjet nu ud fra Fåborg eller Svendborg. Fionia udlejes typisk til bryllup, fødselsdage, firmaarrangementer eller lignende begivenheder. Blot 12 kilometer fra havnen i Nyborg ligger Ørbæk Bryggeri og Naturfrisk, som Niels og Nicolai Rømer har drevet siden 1996. De genoptog produktionen på det dengang nedlagte bryggeri - i første omgang med økologisk sodavand, og i 2001 tilføjedes øl-produktionen. Ørbæk Bryggeri er i dag blandt landets største microbryggerier, og Fynsk Forår, som kan købes overalt i dagligvarehandlen, er den mest udbredte øl fra Ørbæk. I en årrække har Nicolai Rømer været administrerede direktør for aktiviteterne med øl og sodavand. Det stopper imidlertid nu, idet en ny direktør, Thomas Hald Blouner, tiltræder 1. februar. Erfaring fra Carlsberg Thomas Blouner kommer med erfaring fra Carlsberg-koncernen, og vurderingen er, at volumen i forretningen på Assensvej 33 i Ørbæk i dag er så stor, at nye kræfter skal til.

FOR GRUPPER ER DET MULIGT AT BOOKE EN RUNDVISNING PÅ DESTILLERIET I NYBORG. STEDET ÅBNEDE I SOMMEREN 2017. FOTO: NYBORG DESTILLERI
FOTO: NYBORG DESTILLERI

Midtjyllands Avis mandag den 24. juli 2017 

Aktive Kvinder Silkeborg åbner sæson med tur til Bakken.

THOMAS EVERS POULSEN HOLDER FOREDRAG MED TITLEN »JEG KAN FÅ KVINDER TIL ALT« FOR AKTIVE KVINDER SILKEBORG, DER I SIT NYE PROGRAM HAR BLANDT ANDET FOREDRAG, KUNST, VINSMAGNING OG UDFLUGTER PÅ PROGRAMMET.
 
Aktive Kvinder har skruet varieret program sammen til den kommende sæson
 

SILKEBORG Aktive Kvinder Silkeborg er nu klar med det nyt program for efteråret 2017 og foråret 2018. Aktiviteterne starter sidst i august med en tur til Bakken, hvor der er rundvisning i Korsbæk og frokost på Postgården. Om aftenen skal Cirkusrevyen 2017 opleves.

Midt i september er der en »Shop Amok«-aften i Kvickly, og sidst i september kommer »Mister vild med dans«, Thomas Evers Poulsen, og holder er foredrag med titlen: »Jeg kan få kvinder til alt«.

I oktober er det Anders Bircows tur til at holde foredrag med titlen »Min livshistorie - fra skravl til succes«.

Først i november skal musicalen »Cabaret« opleves i Jysk Musikteater. Senere i november er der vinsmagning med foredrag af læge Erik Skovenborg, der fortæller om »Kvinder og Vin«. Der vil også være underholdning og fællessang med orkestret Ked’li.

Det nye år begynder med tv-lægen Peter Qvortrup Geisling og foredraget »Giv livet et serviceeftersyn«.

Sidst i februar afholdes der generalforsamling, og derefter er der foredrag med Thomas Mygind med overskriften »Få det bedste ud af det meste - trods alt …«. I en tid, hvor gnist og glæde ofte overskygges af brok og bekymringer, tager Thomas Mygind livtag med vores tendens til negativitet.

I marts er der tur til Aarhus Ø (den nye bydel ved havnen) og kunstmuseet Aros. Der bliver en guidet tur til alle de nye bygninger på havnen. Derefter er der frokost. Efter frokosten går turen videre til Kunstmuseet Aros, hvor der også er en guidet rundtur.

I april kommer vejrvært og Vild med Dans-vinder Sara Maria Franch-Mærkedahl og holder et foredrag om »Angstens forskellige side«. Et foredrag fuld af private historier, hvor både alvor og humor får lov at leve.

Foråret slutter med en tre dages tur til Bornholm.

 

Midtjyllands Avis lørdag den 11. marts 2017 

Steffen Kretz i verdens brændpunkter

STEFFEN KRETZ FORTÆLLER OM SIT ARBEJDE I VERDENS BRÆNDPUNKTER.
 

SILKEBORG Aktive Kvinder Silkeborg får på torsdag den 16. marts besøg af Steffen Kretz.

Steffen Kretz er en dygtig og erfaren journalist, som samtidig er en af DRs tungeste nyhedsreportere inden for international politik.

Foredraget er Steffen Kretz’ personlige beretninger om livet som reporter i verdens brændpunkter. Han vil fortælle om de arbejdsmetoder, som i en lang årrække har præget hans hverdag som udenrigskorrespondent i krigszoner og diktaturstater. Hvordan er det at rapportere fra en krigszone? At rejse gennem Sahara med illegale immigranter og menneskesmuglere?

Foredraget, der finder sted i Medborgerhusets sal A i Silkeborg, er udsolgt.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.04 | 13:46

Bestyrelsen er altid god til at informere og hjælpsomme. Siderne er ret overskuelig

...
02.04 | 13:41
Efterår 2020 har modtaget 1
11.03 | 08:08
Foto Cecilie Frøkjær har modtaget 1
10.03 | 08:36
Sidste nyt! har modtaget 12
Du kan lide denne side