Generalforsamling og Nadia Plesner

Nadia Plesner.

Generalforsamling iflg. lovene.

Se referat fra generalforsamlingen på siden "Generalforsamling 2016" 

Tirsdag den 15. marts - kl. 18.00. Lunden ”Den store sal” Vestergade 74

Efter generalforsamlingen er der foredrag v/kunstner, forfatter og iværksætter af en række større nødhjælpsprojekter Nadia Plesner.

Se billeder under teksten.

Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn.

Nadia Plesner startede med at fortælle fra 2006, hvor hun og hendes daværende kæreste rejste til Holland, for at hun kunne starte på Amsterdam Akademiet. Første udfordring blev en gammel lejlighed som skulle renoveres og som de ikke blev færdige med. Så de måtte starte deres nye tilværelse i en campingvogn. Hurtig viste det sig dog at kæresten var utro. Under et skænderi, med kæresten på åben gade, blev Nadia kørt ned bagfra af en scooter. Det resulterede i 6 mdr. på langs i campingvognen, samtidig kæmpede hun med kærestesorger og økonomi.

En dag læste Nadia i avisen om folkemordet i Sudan, som var en lille notits på den ene side af avisen. På modsatte side var der en helsides annonce om Paris Hilton og et billede af Paris med en lille hund på den ene arm og en stor håndtaske i den anden. Dette blev pludselig til en ide om at hjælpe i Sudan, hun tegnede en lille dreng med sørgende øjne, med en lille hund på armen og en stor håndtaske i den anden hånd. Billedet fik navnet ”Simple Living”. Det blev lagt på nettet for at samle penge ind til nødhjælp til Sudan. Senere blev det til plakater og T-shirts. Men det gik meget langsomt i starten. Pludselig fik hun brev fra en advokat på 2 sprog hollandsk og fransk, om en straksdom som hun havde fået i Paris, for at kopiere en Louis Vuitton-taske på hendes tegning og dagbøder på kr. 112.000,-. Mange andre kunstnere kopierer, men bliver ikke retsforfulgt af den grund. Nadia havde ikke lyst til at lægge sig ud med Louis Vuitton.

Nadia gik til avisen, som satte en lille notits i. Næste dag stod der 4 hold journalister udenfor hendes campingvogn. Selveste ”New York times” var der. 3 min. efter første indslag fik hun bestilling på 500 T-shirts. Pludselig var hendes tegning i medierne, blooks og i aviserne. Alle kendte pludselig til Nadias tegning og kamp mod Louis Vuitton. Alt den omtale gav en indtægt på kr. 150.000 på få måneder, som straks blev sendt til en nødhjælpsorganisation i Sudan.

En dag blev hun ringet op af en advokat, som tilbød sin hjælp. Men hun mente ikke der var råd til en advokat. Men truslerne fra Louis Vuitton var så ovevældene, at Nadis valgte at droppe tegningen.

Hun havde nemlig hørt noget om et gammelt felthospital, som der bestemt var brug for i Sudan. Men det blev til hospitals udstyr, som DK hospitaler ikke skulle bruge mere. 40 fods containere blev fyldt og afsendt til Dafur.

Nadia lavede et nyt kæmpe maleri som hun kaldte ”Dafurnika” også det fik Louis Vuitton sure opstød over, for den lille dreng med hund og håndtaske var også med på maleriet. Nu modtog hun et nyt brev i postkassen, vedr. en straksdom fra Haag og dagbøder på kr. 40.000 og de ville konfiskere maleriet. Dette gav større opmærksomhed, end sidste sag i nyhederne. Nadia følte sig total drænet for energi. Derfor tog hun imod advokatens tilbud om hjælp, for at slippe for de ernorme dagbøder. Det blev til en 40 siders retssag mod Louis Vuitton, som mente at Nadias tegning havde kostet dem 150 års arbejde på 3 mdr. som de mente skulle koste dyrt. Deres tasker skulle ikke sættes i forbindelse med et folkemord.

Alle mulige kunstnere tegnede for at støtte Nadia`s sag. Selv Maastrichts gadebørn malede drengen på en husgavl, men skrev ”censur” på tasken. Nadias bevismateriale i retten, var et kopi af ”Dafurnika” i fuld størrelse.

Retssagens afgørelse var også vigtig for andre kunstnere. Dagbøderne var da kommet op på kr. 3,6 mill. fra Louis Vuitton. Måtte vente 14 dage på dommen. Endelig kom afgørelsen, 3 års kamp var vundet. Alt føltes pludselig tomt og stille. Måtte male sig ud af krisen.  ”Dafurnika” kom til Herning. Nadia har også skrevet en bog om hendes oplevelser i Holland.  Nadia sender stadig udstyr til verdens brandpunkter, under navnet ”Simple Living”

 Ref. Maja

 

Bordene klargøres.
Så er der smørrebrød.
Klar til generalforsamling.
Tak til suppleanterne.
Tak til revisorgruppen.
Tak til værtinderne.
25 års jubilar Lissy Christensen.
Tak til dirigenten.
Tak til Nadia for et super foredrag.
Billedet "Simple Living"
Nadia maler Dafurnica.
Det færdige Dafurnica, som nu hænger på Herning Gymnasium og bliver brugt i undervisningen.
Kontrasternes verden - folkemord i Dafur og Paris Hilton.
Nadia fik støtte fra mange andre kunstnere.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 09:10

Hej
Jeg vil meget gerne deltage i foredraget med Leonora Christina Skov den 11. april. Kan jeg købe to billetter?
Venlig hilsen
Birgit Cornelius Nielsen

...
17.02 | 13:36


Jeg vil gerne tilmeldes Blomst & Gren d.13marts

Ligeledes tilmeldes til Leonora Christina Skov d.11april +1gæst

Mvh.Edith Bæk

...
14.02 | 18:32

Hej,
Jeg vil gerne tilmelde mig til Blomst og gren arrangementet.
Mvh Anne Marie Nøkleby

...
07.02 | 13:53

Hej
Karen Papsø, Karen Haugaard, Conny Hansen og Gerda Jensen, vil gerne meldes til blomster arrangementet d.13.3. I balle forsamlingshus
Mvh.
Gerda Jensen

...
Du kan lide denne side