Elsebeth Egholm

Tirsdag d. 13. sept. kl. 18.30 Medborgerhuset Sal A Bindslevs Plads 5

Mød Danmarks krimidronning 

Foredrag ”Fra Dicte til Rina” v/Elsebeth Egholm den 13. september. 

Marianne bød velkommen til alle. Vi sang vores velkomst sang, som sædvanlig sang alle Aktive kvinder godt med. 

Elsebeth Egholm startede med at fortælle at ”Krimibølgen” som rejste sig i 2005, stadig ruller. Det føles stadig som om, vi kun er midtvejs gennem bølgen. Næsten uddannet som pianist, besluttede hun at tage med en veninde til optagelsesprøve på journalisthøjskolen. De kom ind på Berlingske Tidende og veninderne fulgtes til København, hvor de fik deres uddannelser. 

Dette var ikke sidst gang, hun valgte nye udfordringer. Elsebeth mødte en mand på Malta, som hun flyttede ned til. Her begyndte hun at skrive Romaner og Noveller til ugeblade. Opholdt sig halvt i DK og halvt på Malta. Blev kontaktet af ”Lindhart og Ringhof”, skriv noget til os, f.eks. en roman eller noget om ”80´erne” det er der ingen, som har gjort endnu. Det blev til nogle romaner. Elsebeths store kærlighed fra Malta fik kræft og døde, så hun vendte atter tilbage til Danmark. 

Har altid kunnet lide krimi, da hun gik på konservatoriet, fablede hun om et lig i et flygel. Søgte efter krimi bøger, som hun kunne læse. Men har altid gerne selv ville skrive krimi, men var ikke helt kommet i gang. Endelig kom hun i gang, så var det svært at få et forlaget til at sælge krimi bøger. Endelig fik Politikkens forlag øjnene op for krimi. 

Da Elsebeth havde skrevet 6 bøger, var der pludselig filminteresse for ”Dicte”, og ”Miso Film” kunne løfte opgaven. De ville have rettigheder, så de kunne skrive videre på ”Dicte” hvis det blev en succes, det fik de. Det tog årevis at få Tv serien op at stå. Nåede at skrive 2 bøger om Dictes søn Peter, før Tv-serien var færdig. 

Elsebeth havde lige afleveret ”Dødvægt” Da hun opdager en knude i brystet. Går til læge og kommer i ”Kræft pakke” bliver opereret, får forebyggende Kemo. Pga. behandlinger, redigerer hun sin bog over nettet, når hun er i den gode periode. Overvandt kræften og skriver stadig krimier. 

Super foredrag, intet manuskript, alt kom lige fra hjertet. 

Ref. Maja 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Inger Lindgaard | Svar 25.06.2018 13.33

Jeg vil gerne tilmelde Iris Lauersen og Inger Lindgaard tilElisabeth Egholm d 13 sep.

Ingerlise W. Strøm | Svar 12.06.2018 15.57

Jeg vil gerne tilmeldes Fra Ditte til Reina torsdag d 13 september 2018.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 09:10

Hej
Jeg vil meget gerne deltage i foredraget med Leonora Christina Skov den 11. april. Kan jeg købe to billetter?
Venlig hilsen
Birgit Cornelius Nielsen

...
17.02 | 13:36


Jeg vil gerne tilmeldes Blomst & Gren d.13marts

Ligeledes tilmeldes til Leonora Christina Skov d.11april +1gæst

Mvh.Edith Bæk

...
14.02 | 18:32

Hej,
Jeg vil gerne tilmelde mig til Blomst og gren arrangementet.
Mvh Anne Marie Nøkleby

...
07.02 | 13:53

Hej
Karen Papsø, Karen Haugaard, Conny Hansen og Gerda Jensen, vil gerne meldes til blomster arrangementet d.13.3. I balle forsamlingshus
Mvh.
Gerda Jensen

...
Du kan lide denne side