Kronborg Slot og Helsingør by.

Udflugt til Kronborg Slot og byvandring i Helsingør.

Torsdag d. 16. maj kl. 6.30  - Kronborg  Slot og Helsingør by.

Busafgang fra Ansvej 98 (Den store P-plads syd for Jysk Arena) 

Pris medlemmer 650 kr. (Gæster 750 kr.) 

Vi starter fra Ansvej kl. 6.30. og undervejs vil der være et par pauser, inden vi når Helsingør.

Ved første stop vil der være kaffe/te og et rundstykke m/ost og marmelade. 

Ved ankomsten til Kronborg Slot vil der stå 2 guider, parat til at fortælle os historien om Kronborg  og guide os rundt på slottet.

 ”Med Kronborg om styrbord igen”  Så ved man, at man atter er hjemme i sikker havn i go´e gamle Danmark.  Sådan blev der sunget i en sang som Hans Kurt sang i Giro 413. 

I Helsingør, hvor Øresund mellem Danmark og Sverige er smallest ligger Kronborg ud mod sundet, omgivet af et vældigt fæstningsværk med bastioner og kanonbatterier.

Slottet har en dramatisk og fascinerende historie, og er absolut et besøg værd. Vi skal se de sale og gemakker, som de kongelige før i tiden har benyttet, se Frederik d. 2.s prægtige dansesal med de pragtfulde gobeliner og vi skal ned i kasematterne dybt under Kronborg for at hilse på Holger Danske. Alle kender historien om, hvorledes sagnhelten Holger Danske sover i Kronborgs kasematter, og først vil vågne og redde Danmark i nødens stund. 

Kronborgs historie går helt tilbage til 1420, hvor Erik af Pommern opførte fæstningen Krogen, for at kunne kontrollere indsejlingen til Øresund og opkræve den indbringende Sundtold af passerende skibe. Sundtolden havde stor betydning for Helsingør i mere end 400 år. Pengene gik i kongens egen lomme, men handelen i forbindelse med Sundtolden gjorde byen velhavende og kendt ude i den store verden.

Frederik 2. opførte 1574 - 85 det prægtige renæssanceslot, vi kende i dag, som et stærkt symbol ¨på rigdom og magt. Sundtolden finansierede tårne og spir, kobbertag og sandstensornamenter.

I 1629 blev Kronborg hærget af en voldsom brand, som kun slotskirken overlevede. Christian 4. genopbyggede slottet med omfattende nye udsmykninger i barokstil, men i 1658 blev Kronborg atter ramt af ulykke da svenskerne bombarderede og indtog slottet og tog mange kostbare kunstskatte som krigsbytte. De næste 300 år bliver Kronborg mest brugt som fæstning og som militærkaserne. 

Efter det spændende besøg på Kronborg, er det tid til frokost, og efter frokosten trænger vi nok til lidt motion, så vi har allieret os med en guide, som vil guide og vise os Helsingør. Byturen afsluttes med Kaffe/te og kage.

Hjemkomst ca. kl. 20.

    

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.10 | 13:29

Kære Elisa. Jeg vil gerne bestille 3stk. billetter til John koncerten d. 5/4 2019 Winni og Per Ibsen og Bodil Vig.

...
14.10 | 11:08

Jeg vil gerne tilmeldes:
Foredrag Cecilie Hoether 16. Januar
Generalforsamling 28. Februar
Foredrag Leonora Christine Skov 11. April
Hilsen
Anne Marie Sørensen

...
12.10 | 14:14

Vi er to her der gerne vil tilmeldes Blomsterdekoration den 13 marts og
Leonora Christine skov den 11- 4.
Hilsen Inga Pedersen og
Annalise Kristensen

...
12.10 | 12:26

Jeg vil gerne tilmeldes foredraget med Leonora Christine Skov.
Jeg deltager også i generalforsamlingen.

...
Du kan lide denne side