Kornets Hus & Museet for Papirkunst

Torsdag d. 12. maj - Kl. 8.00 Bus fra Jysk Arena Hallen Ansvej

Kornets Hus + Museet for papirkunst.

Pris medlemmer 625 kr. Gæster 675 kr.  

Tilmelding og betaling senest torsdag d. 14. april.

Turen går denne gang til Nordjylland, nærmere bestemt Hjørring. Vi skal besøge det helt nye oplevelsescenter ”Kornets hus”.Vi ankomst starter vi med en lækker Brunch. Efter brunchen er der guidet rundvisning. 

Vi kører videre til Museet for Papirkunst. Her vil vi også få en guidet rundvisning.

Derefter er der kaffe/te. 

Hjemkomst ca. kl. 18.30.

Hvad er Kornets Hus:

Kornets Hus er et nationalt center for viden, inspiration om kornets historie gennem tiderne. Stedet laver aktiviteter for hele familien til inspiration, det kunne være madoplevelser i bageværkstedet, hvor der laves bagværk hvor de forskellige kornsorter indgår, også frisk pasta, surdejsbrød, med bl. a. glutenfri mel. m.m.

Der er en stor udstilling, som vi får en guidet rundvisning i. Samtidig vil guiden indvie os i stedets historie og fortælle hvorfor det var så vigtigt at få et Kornets Hus. En vigtig opgave for Kornets Hus er bl.a. også at være med til at produktudvikle.

Så alt i alt et nyt meget spændende sted som er i fuld gang med at finde formen. Så vi fortsat i alle vores køkkener kan opleve ny inspiration og glæde i hverdagen.

Glæd jer til at opleve dette nye oplevelsescenter.

Nordens eneste specialmuseum for papirkunst

Du tænker måske, at du kender papir. Det fine materiale af fibre, som er en selvfølgelig del af vores hverdag:

Avispapir. Brevpapir. Bagepapir. Indpakningspapir. Kopipapir. Men papir er meget mere end det. Hos Museum for Papirkunst udfolder der sig en ny og spændende verden for øjnene af dig. En verden af sanseindtryk, som vil ændre dit syn på det hvide materiale. Museum for Papirkunst er det eneste kunstmuseum i Norden, der udelukkende har papiret som omdrejningspunkt: klippet, formet, foldet, revet, skåret… Her kan du opleve imponerende samtidskunst, kunsthåndværk og design skabt i papir af både nationale og internationale kunstnere i verdensklasse

Papir som udtryksform

Papir er et fascinerede materiale, som længe har spillet en central rolle i vores hverdag. De fine ark, som bliver til af træ, har i århundreder bundet mennesker og kulturer sammen og gjort det muligt at nedfælde love, religioner og historiske begivenheder.

Vi har brugt det til at udveksle ideer og kommunikere, skrive breve, aviser og kontrakter. I dag foregår det meste på computer, og papirets rolle i vores dagligdag har ændret sig markant. Men det mangfoldige materiale rummer utallige muligheder og kan bruges til meget mere end det, vi traditionelt forbinder det med. Det er også et afsæt til stor kunst – psaligrafi, origami, decoupage, skulptur og andre imponerende udtryksformer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.11 | 19:33

Jeg vil gerne være medlem af aktive kvinder.
Fra
1/1/22
Mvh Else

...
02.04 | 13:46

Bestyrelsen er altid god til at informere og hjælpsomme. Siderne er ret overskuelig

...
26.11 | 18:12
Børglum Kloster har modtaget 1
07.11 | 19:50
Program 2021 har modtaget 2
Du kan lide denne side