Foredrag Steffen Kretz

 

Billeder er på vej.......

Torsdag den 16 marts var der mødt 237 Aktive kvinder og mænd i Medborgerhuset, for at høre Steffen Kretz foredrag om ”Mit job i verdens brændpunkter”

Aftenen startede med lidt udfordringer, da teknikken drillede. Men som Steffen Kretz sagde, er vores formand Marianne, vældig god til at ”træde vande” medens teknikken forsøgtes startet. Kaffepausen blev rykket frem, derefter virkede teknikken.

Steffen Kretz fortalte om de udfordringer, som han møder, når han tager ud til verdens brændpunkter. Lukkede grænser, bevogtning mange steder, mobil og internet spærret, ingen strøm og vand og sparsomt med overnatnings muligheder. Det er bare nogle af de udfordringer, som der skal tages højde for. Men med en god portion Dollarsedler kommer han langt i et land i krig. Det er meget vigtig at finde en lokal hjælper/chauffør som forstår sproget og kender landet. Sikkerheds udstyr er en nødvendighed i kampzonen. Intet kan planlægges hjemmefra.

 Som udenrigskorrespondent er det meget vigtig at være på pletten, når f.eks. en diktator gennem 43 år falder, og sende direkte derfra. Det kan være svært at forestille sig, at det kan tage 1½ time at køre 10 km pga. vejspærringer, identitets tjek og soldaternes humør. Det kan man virkelig kalde begrænset bevægelsesfrihed.  Ytringsfrihed er ikke eksisterende i disse områder.

Selv om Steffen Kretz har kone og 4 børn, ” brænder” han for at kaste lys over krigssituationer. Hans kone (Lillian Gjerulf Kretz), som også er journalist, er meget forstående. Steffen er fuld ud klar over risikoen. Som han siger ”bombenedslag kan blive hverdag” Man skal bare ikke gå i panik.

Spørgelysten blandt publikum var stor. Super dejlig med et oplagt publikum.

Ref. Maja

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.04 | 10:18

Hej Elisa jeg vil gerne skrives op til Schackenborg slot den 21-11-19 (kan ikke de andre dage)
Håber det kan lade sig gøre
Hilsen Helle Medl. nr 335

...
16.04 | 15:33

Hej Elisa. Jeg vil gerne melde fra til turen til Fanø den 15. august. Håber det er OK
God påske
Mange hilsner
Else (medl.nr. 334)

...
15.04 | 15:10

Jeg vil gerne melde på til Schackenborg, sammen med Marianne, Helle, Kirsten og Ane Kirstine fra Vejle, så vi er med samme bus. Også den tur til Fanø med dem.

...
14.04 | 20:11

jeg har bestilt to billetter til Sound of Music. Hvornår får jeg at vide, om jeg har fået dem? Vh. Bente

...
Du kan lide denne side