Foredrag Steffen Kretz

 

Billeder er på vej.......

Torsdag den 16 marts var der mødt 237 Aktive kvinder og mænd i Medborgerhuset, for at høre Steffen Kretz foredrag om ”Mit job i verdens brændpunkter”

Aftenen startede med lidt udfordringer, da teknikken drillede. Men som Steffen Kretz sagde, er vores formand Marianne, vældig god til at ”træde vande” medens teknikken forsøgtes startet. Kaffepausen blev rykket frem, derefter virkede teknikken.

Steffen Kretz fortalte om de udfordringer, som han møder, når han tager ud til verdens brændpunkter. Lukkede grænser, bevogtning mange steder, mobil og internet spærret, ingen strøm og vand og sparsomt med overnatnings muligheder. Det er bare nogle af de udfordringer, som der skal tages højde for. Men med en god portion Dollarsedler kommer han langt i et land i krig. Det er meget vigtig at finde en lokal hjælper/chauffør som forstår sproget og kender landet. Sikkerheds udstyr er en nødvendighed i kampzonen. Intet kan planlægges hjemmefra.

 Som udenrigskorrespondent er det meget vigtig at være på pletten, når f.eks. en diktator gennem 43 år falder, og sende direkte derfra. Det kan være svært at forestille sig, at det kan tage 1½ time at køre 10 km pga. vejspærringer, identitets tjek og soldaternes humør. Det kan man virkelig kalde begrænset bevægelsesfrihed.  Ytringsfrihed er ikke eksisterende i disse områder.

Selv om Steffen Kretz har kone og 4 børn, ” brænder” han for at kaste lys over krigssituationer. Hans kone (Lillian Gjerulf Kretz), som også er journalist, er meget forstående. Steffen er fuld ud klar over risikoen. Som han siger ”bombenedslag kan blive hverdag” Man skal bare ikke gå i panik.

Spørgelysten blandt publikum var stor. Super dejlig med et oplagt publikum.

Ref. Maja

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.02 | 12:14

Nemt at hente Info her

...
06.12 | 03:08

Igen en underholdende aften. Hvor har Amalie været med i mange forestillinger, hun er go til at fortælle og synge ikke mindst.

...
06.12 | 03:06

Dejlig, hyggelig aften med aktive kvinder og Vlado Lindz. Han er altid underholdende, har set ham mange gange på tv.

...
02.04 | 13:46

Bestyrelsen er altid god til at informere og hjælpsomme. Siderne er ret overskuelig

...
Du kan lide denne side