Korsbæk på Bakken og Cirkusrevyen 2017

Onsdag den 30. august, kl. 6:30, kørte 2 busser fyldt med forventningsfulde ”Aktive Kvinder” fra Silkeborg mod ”Dyrehavsbakken”. For god ordens skyld, skal det dog nævnes, at der også havde sneget sig, en håndfuld modige mænd med.

Under vejs havde vi et stop på Fyn, hvor vi nød kaffe/te, et rundstykke med ost og marmelade.

Kl. 11 var vi på ”Bakken”, hvor vi delte os i 4 hold til en times rundvisning i ”Korsbæk på Bakken”. Det første vi så, var lærer Andersen, som var låst ude på altanen. Vi blev vist rundt i: Lauras køkken, Hr. og Fru. Bankdirektør Varnæs´s stuer og herreværelse, Postgaarden, Skjerns Magasin, som var udvidet med udskænkning og hos Katrine Larsen på gården, hvor vi også så Grisehandlerens das. Vi var alle så heldige, at få udleveret ”Korsbæk Tidende”.

Efter rundvisningen var der lækker frokost på ”Postgaarden”. Under frokosten var Oberst Hackel aktionarius ved en auktion, hvor Misse og Fru Fernando Møhge, Agnes og Tjener Boldt var tilstede. Senere kom Sagfører Skjold-Hansen og Fru Musse med et festligt indslag. Hr. og Fru Bankdirektør Varnæs  kom også forbi. Efter frokosten var der tid på egen hånd. Kl. 17 var der Cirkusrevy, som sædvanlig var der noget at grine af. Efter endt revy, var alle klar til at få sandwich til hjemturen. Også denne gang havde Rema 1000 været så flinke at sponsorere frugt til vores tur. En stor Tak til Rema 1000.

Marianne var som sædvanlig godt forberedt til turen, hvor hun fortalte om ”Dyrehavsbakkens” oprindelse:

Bakken er oprindelig opstået i forbindelse med ”Kirsten Piil Kilden”. Kilden er opkaldt efter en ung pige, som i 1583 for vild i den mørke skov, nord for København. Pludselig sprang en kilde ud af en skrænt og viste hende vej mod København. Historien om dette mirakel bredte sig og folk søgte kilden, for at drikke af det helsebringende vand,  fra ”Kirsten Piil Kilden” da man mente at kilden besad særlige kræfter. Sommersolhverv er gennem generationer blevet fejret ved kilden.

Langsomt udviklede området sig til ”Dyrehavsbakken” med gøglere og artister fra mange lande. I takt med udviklingen af offentlig transport, kom der flere og flere besøgende og ikke kun fra København.

I over 100 år har det været en Bakketradition, at give mindrebemidlede eller svage børn, en oplevelse i forlystelseshaven midt i den grønne skov. I dag er det kræftsyge børn, der en gang om året bliver inviteret på Dyrehavsbakken. De bliver kørt dertil af frivillige ”bikere” på deres flotte motorcykler. Alt er naturligvis betalt og børnene får alle forlystelserne for sig selv.

Bakken som er verdens ældste forlystelsespark. Har i alle sine 425 år kæmpet for at overleve, og gør det stadig den dag i dag. På trods af modgang, fremstår ”Dyrehavsbakken” dog stadig som den evigunge forlystelsespark, bag de Røde Porte.

Ref. Maja