Markus Grigo

Fra modgang til succes – en personlig historie


I forbindelse med foredraget den 29. februar 2024 med Marcus Grigo, var vi blevet kontaktet af
Midtjyllands Avis. De ville gerne deltage, fordi de var i gang med at lave en artikelserie om
foredrag i Silkeborg Kommune. Det sagde vi selvfølgelig ja tak til. Der var interview med
medlemmer - der kun udtalte sig positivt - og der var gode billeder og et godt og sobert referat af
en foredragsaften i Medborgerhuset arrangeret af Aktive Kvinder.
Nedenstående er vores referat af aftenen i godt selskab med Marcus Grigo:
Marcus Grigo startede med at sige, at hans foredrag var lidt forvirrende, om hans hårde barndom
i Tyskland. Han har 5 søskende men kun to af dem har han kontakt med i dag.
Efter 9. klasse kom han i bagerlære i et bageri i barndomsbyen. Han interesserede sig for
madlavning og så alle madprogrammer i fjernsynet, og fik en læreplads på en restaurant ved en
rasteplads i Tyskland. Efter kokkeuddannelsen blev han også udlært tjener.
Som 18-årig rejste han hjemmefra og kom til London, hvor han fik arbejde på et 4-stjernet hotel
hvor der var 8 konditorer. Det var et stort hotel, hvor der hver dag blev lavet mad til mange
personer.
I London mødte han en dansk pige, som han fulgte med til Danmark, da hun rejste hjem til sine
forældre i Viborg. Her mødte han for første gang den danske gæstfrihed, og har derfor siden
holdt meget af at bo i Danmark.
Han blev ansat på forskellige restauranter bl.a. på Postgården i Søborg og Divan 1 og 2 i Tivoli,
hvor han fik smag for arbejdet som dessertkok.
I 2016 mødte han sin nuværende kæreste, fik job som levnedsmiddelteknolog i Farum og blev
dommer i Den Store Bagedyst. Det har været rigtig godt, og han siger selv, han har vendt
modgangen til sin styrke.
Han gav os også nogle sjove historier om det sammenhold, og arbejde der er bag kameraet i
bageteltet.
Referent Birthe Blaabjerg med tilføjelser af Erny Stausbøll