Jesper Grønkjær

Onsdag d. 5. februar kl. 18.30  - Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5

 ”Nordkorea krydret med smilets ambassadør”

 Foredrag v/Jesper Grønkjær

 Pris Medlemmer kr. 100 (Gæster kr. 150) inkl. kaffe/te og brød

Sidste tilmeldingsdag onsdag d. 22. januar

 

Et unikt foredrag med forfatteren og eventyreren Jesper Grønkjær.

Han er optaget i ”Eventyrenes Klub”.

Den magiske rejsende. 

Han har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste  afkroge, for at vise at smilet er det sprog vi alle kender.

Han har en særlig evne til at få folk til at åbne sig op. Han mødes med narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre.

Jesper balancerer skarpt mellem humor og seriøsitet i sit møde med fremmede mennesker. Det bliver hver gang til hjertevarme samtaler, som han efterfølgende videregiver i sine bøger, foredrag og tv-dokumentarer.

I 25 år har han rejst rundt og samlet personlige beretninger. Han har besøgt indianere, munke i Tibet, kannibaler på NY Guinea, gangstere og beduiner.

Smil på Dødens Avenue.

En rundrejse i verdens farligste  kvarterer - blandt gangstere, forbrydere, politi og politikere….. Og hvor Jesper stod ansigt til ansigt med en massemorder med 400 drab bag sig.

Han drager ugevis igennem junglen, for at opsøge de sidste kannibaler, lever hos munke i Himalaya, eller drager på tømmerflåde ned ad Amazonfloden i Sydamerika.

Han har besøgt Honduras, der med 20 mord om dagen er verdens farligste land.  ”Dødens Avenue” er et lovløst kvarter, hvor trusler, mord og bandekrige er en del af en rå hverdag.

Frihed fra Himlen.

Nu har han igen udfordret skæbnen. Denne gang i diktaturstaten Nordkorea. Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land, og trylle smilet frem i  landet uden latter.

Foredraget er en unik førstehåndsberetning fra en ellers lukket verden. Som den første danske forfatter lykkedes det Jesper Grønkjær, at opspore og lave interviews med nordkoreanske afhoppere i Sydkorea, der fortæller om deres flugt.

Ved ankomsten til Nordkorea blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham  under hele turen.

Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på  hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. De to kvindelige vagter sørgede for, at han oplevede alt det, som Nordkorea gerne ville vise frem for udlændinge. Det blev  dagligt til mange timers påtvunget kørsel for at komme ud for at se monumenter og statuer, der alle havde det ene formål - at hylde præsidenten fra Kimdynastiet.

Men Jesper snød dem, og med risiko for at blive fængslet, hvis han blev opdaget, lavede han nogle spændende skjulte optagelser,

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 14:56

Jeg vil gerne tilmelde mig 90 års jub.

...
15.11 | 18:01

Vil gerne tilmelde mig 90 års jubilæum

...
11.11 | 09:51

hermed bestilling af 1 stk til 90 års jubilæum mandag d. 24/2 2020

...
11.11 | 08:45

Jeg vil gerne udmeldes Aktive Kvinder
Medlem nr 415

...
Du kan lide denne side