Århus Ø og Kunstmuseet "Aros"

Billeder er på vej........

Aktive Kvinder Silkeborg på udflugt til Århus Havn og Aros.

Onsdag d. 14. og Torsdag d. 15. marts

Onsdag d. 21. og Torsdag d. 22. marts

Efter busturen fra Silkeborg til Århus havn, mødte vi vores guide ved Dokk1. Han er forhenværende Stadsarkitekt, og har været med i hele planlægningen af havneområdet. Det var Århus Kommune som købte Gl. Havn og udstykkede i forbindelse med 2030 planlægningen af Århus Ø. Planen var at lave en synlig havnefront, så der er kontakt mellem by og vand. Havnekajen er hævet 1,8 meter for at tage højde for forhøjet vandstand. Også letbanen er hævet, for at forhindre at vand trænger ind i byen. I åerne er der lavet sluser, men skulle vandet også komme fra oven, kan det overskydende vand pumpes over i nogle bassinger.  Herfra pumpes det videre ud. Grundvandet er sikret med grønne sprøjtefri områder. Udsigtstårn, springvand og havnebad m.m. er også med i planlægningen.

Århus Container Havn er Danmarks største. Den nye letbane kører helt ned til Dokk1, hvor der er hovedbibliotek og DR1 har vejrstudie. Der er også en del udenomsplads til hygge og udskænkning om sommeren. Det er meningen at både letbanen og de nye super cykelstier skal aflaste byen i myldretiden. Men der er også taget højde for flere biler med P behov, under Dokk1 er der 1000 pladser, bilen køres ind i en elevator, hvorfra den automatisk sættes ind på en hylde, til føreren igen har brug for bilen. Fra bussen kunne vi se Galschiøts ”Havne arbejderne” som vi så forberedelser til i maj 2016 på Galleri Galschiøt.

Vi var også ude og se på den nye bydel med beboelse, ude ved Ø haverne. Derefter gik turen til ”Det Glade Vanvid” hvor vi fik lækker ”Gourmet Mad” og dessert med vine til. Der var også kaffe/te med småkager.  Derefter kørte vi til ”Aros”, hvor vi fik rundvisning og efterfølgende tid på egen hånd. Inden vi kørte mod Silkeborg igen, fik vi en banan og noget chokolade til hjemturen. På vej hjem fortalte Marianne om de kommende arrangementer i 2018.

Nogle oplevelsesrige dage med super lækker mad.

Ref. Maja

 

DOKK 1
Springvandet "Endless connection"

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

marianna skov | Svar 02.02.2018 09.37

Hvad er sidste frist for indbetaling af turen til Århus den 14/3?

Inger Dyhr | Svar 09.12.2017 11.08

Hej Jeg vil gerne tilmelde mig turen til Aarhus Ø - gerne 14.3, da jeg har aftalt at følges med Lene Engelbrecht, som er tilmeldt og har fået denne dato oplyst.

Vita Jensen | Svar 25.10.2017 14.23

Hej. Tilmelding til Århus Ø og Aros d. 22-3-2018
Mh. Vita

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 09:10

Hej
Jeg vil meget gerne deltage i foredraget med Leonora Christina Skov den 11. april. Kan jeg købe to billetter?
Venlig hilsen
Birgit Cornelius Nielsen

...
I går | 13:36


Jeg vil gerne tilmeldes Blomst & Gren d.13marts

Ligeledes tilmeldes til Leonora Christina Skov d.11april +1gæst

Mvh.Edith Bæk

...
14.02 | 18:32

Hej,
Jeg vil gerne tilmelde mig til Blomst og gren arrangementet.
Mvh Anne Marie Nøkleby

...
07.02 | 13:53

Hej
Karen Papsø, Karen Haugaard, Conny Hansen og Gerda Jensen, vil gerne meldes til blomster arrangementet d.13.3. I balle forsamlingshus
Mvh.
Gerda Jensen

...
Du kan lide denne side