Tirpitz + Ravhuset Hennebjerg

Torsdag d. 21. og 28. marts - Tirpitz Museum og Ravhuset Hennebjerg.

Billeder se under: Foto Tirpitz/Ravhus

 Den 21. og 28. marts var Aktive Kvinder Silkeborg på tur til Vestjylland, for at se Tirpitz Museum v. Blåvand og Ravhuset Hennebjerg.

Undervejs holdt vi pause på en rasteplads, hvor chaufføren Jens, hurtig fik sat et bord op og mens han hentede kaffen i bussen, blev rundstykker, marmelade og ost, lynhurtig fundet frem.

Da vi kom frem til Tirpitz stod vores guide klar til at tage imod os. Vi fik info i bussen og udleveret en digital historiefortæller -audioguide, som skulle gøre de fantastiske beretninger på museet levende.

Derefter gik vi gennem det fredede klitlandskab. Bag den gamle kanonbunker, fra 2. verdenskrig, har det danske arkitektfirma BIG skabt de spektakulære rammer for museet, der nærmest er skjult under sandet. Museet fremstår i dag som en integreret del af landskabet og har fire store udstillingsgallerier som forbinder den nye attraktion med den gamle kanonbunker gennem en underjordisk korridor.  Da vi alle var samlet udenfor museet, kom Fru Helgesen helt tilfældig forbi, det er hendes forældre, som har skænket jorden til Museet.

Derefter havde vi tid til på egen hånd, at udforske museets udstillinger ”Den skjulte vestkyst”, ”En hær af beton” og ”Havets guld” og en særudstilling om lokal historie.  Gennem ”audioguiden” kunne vi lytte os gennem museet. Vi sluttede besøget af med en lækker frokost i cafeen.

Derefter gik turen mod ”Ravhuset Hennebjerg”. Her blev vi modtaget af kunstmaler, designer, guldsmed og ravsliber Bjarne Holtzmann. Som bød velkommen ind i privaten, til kaffe og vin. Vi fik en lang fortælling om ravets og jet stenens oprindelse. Som han bruger meget i sine smykker. Derefter var der tid til at se på alle smykkerne.

På vej hjem i bussen fik vi frugt, igen sponsoreret af Rema 1000. Et par sange blev der også tid til, inden vi igen var i Silkeborg.

En dag fyldt med spændende oplevelser og fortællinger.

 

Ref. Maja

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.10 | 11:17

Hej. Jeg vil gerne med til foredrag ved Christine Feldthaus den 27. januar 2022.

...
14.10 | 11:42

Vi har på Museum Jorn åbnet en udstilling med fokus på de oversete kvindelige kunstnere omkring Cobra-bevægelsen. Må vi sende en invitation?

...
08.10 | 17:24

Jeg vil gerne tilmeldes aktive kvinder af Ingrid Særkær, Silkeborg
Mit navn er Birgit Petersen, Valdemarsgade 14.st.tv, Silkeborg
tlf 60729935
bptarm@gmail.com

...
27.09 | 17:40

Hej Elisa.
Det vil jeg glæde mig ti
Nuværende adresse:
Søndergade 22, 9600 Aars.
Ikke helt bestemt, hvornår vi flytter, så bedst med denne adresse.

MVH
Susann

...
Du kan lide denne side