Tirpitz + Ravhuset Hennebjerg

Torsdag d. 21. marts - Tirpitz Museum og Ravhuset Hennebjerg.

Busafgang fra Ansvej 98 (Den store P-plads syd for Jysk Arena) 

Pris medlemmer 450 kr. (Gæster 500 kr.) 

Vi starter fra Ansvej kl. 8.00 og undervejs vil der være en pause, hvor der vil være kaffe/te og et rundstykke m/ost og marmelade. 

Tirpitz museet i Blåvand rummer arkitektur, oplevelser og fortællinger i verdensklasse. Skjult under de karakteristiske vestjyske sandbanker ligger museet. Museet blev indviet i sommeren 2017 og er en portal til den jyske vestkysts skatkiste af skjulte historier. Der er tale om en attraktion i verdensklasse midt i det fantastiske vestjyske kystlandskab.

Tirpitz skærer sig ind i landskabet og skaber en sammenhæng mellem det naturskabte og det kunstigt konstruerede. ”Den skjulte vestkyst”, ”En hær af beton” og ”Havets guld” er titlerne på tre permanente udstillinger på museet.  

Den skjulte vestkyst: Udstillingen ”Den skjulte vestkyst” er den ultimative måde at gå på opdagelse i Vestjyllands historie.Du kan give dig selv en rolig oplevelse i dagslys med mulighed for at undersøge den lokale historie gennem små, overraskende dioramaer, eller du kan prøve den mørklagte sejlads og komme ud på en betagende tidsrejse.

En hær af beton: De menneskelige fortællinger omkring opbygningen af Hitlers Atlantvold er temaet i udstillingen “En hær af beton”. I et landskab fyldt med bunkere og andre fæstninger med information om Anden Verdenskrig bliver du præsenteret for en række personlige historier og opleve spændingsfeltet mellem lys og mørke, det gode og det onde samt kærlighed og frygt. 

Havets guld: En imponerende, mystisk skov danner rammer for udstillingen ”Havets guld”, der efterlader de besøgende ramt af sand ravfeber. Man kan høre om myterne omkring tilblivelsen af de mange forskellige stykker rav og se de fantastiske smykker. 

Vi får ca. 2 timer til at  gå på opdagelse i museet, der bliver en kort introduktion i bussen, når vi ankommer, der får vi udleveret en simpel “fjernbetjening” – en lydbaseret guide hvor historierne er indtalt af professionelle skuespillere. Man kan tage sin egne høretelefoner med og tilkoble. Vi slutter besøget af med frokost i Cafeen, hvor vi nyder en lækker 2 retters menu inkl. 1 glas vin og vand.

Derefter kører vi til Ravhuset Hennebjerg. 

Ravhuset Hennebjerg: Der vil være rundvisning på stedet med historien " Rav eventyret". Der serveres kaffe og et glas vin. Bjarke Holtzmann er designeren, guldsmeden og ravsliberen bag de unikke smykker. Bjarke producerer udelukkende unika smykker - det vil sige ét af hver. 

Hjemkomst ca. 17.30.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Yvonne Eiegod Hansen | Svar 02.01.2019 09.50

Hermed melder jeg mig til Tirpitz Museum- turen torsdag 21. marts 2019.
Med venlig hilsen
Yvonne Eiegod Hansen
Medlem nr. 338

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.03 | 19:37

Jeg vil hermed gerne melde mig ind i Aktive kvinder efter anbefaling af Inge B Christensen som er medlem

...
19.03 | 17:50

tilmelding til følgende:
Mikkel Beha Erichsen, Mikkel og den hvide verden 1. okt
Simi Jan, Spring ud i livet 6. nov

...
19.03 | 13:09

Hej.
Vil tilmelde mig og en gæst, Til Schackenborg Slot med julefrokost på Krusmølle Aabenrå. Om det bliver 21/11 el. 28/11 er ok.
MH. Vita
Medlem nr.329

...
18.03 | 19:33

Hej Elise
Jeg vil gerne tilmelde et nyt medlem.
Birgit Petersen, Valdemarsgade 14, st.tv, 8600 Silkeborg
Mail. bptarm@gmail.com, tlf.60729935

...
Du kan lide denne side